Szürkehályog

Szürkehályog

Hogyan fog látni a szürkehályog műtét után?

2021. november 29. - bloggerroli

Sokan azért tartanak a szürkehályog műtéttől, mert nem tudják, mi lesz utána. Vajon élesebben látnak majd? Valóban élénkebbek lesznek a színek? Előfordulhat, hogy a műtét ellenére nem változik semmi? Elmondjuk, hogyan fog látni a műtét után!

shutterstock_161967566.jpg

A szürkehályogot nem lehet figyelmen kívül hagyni. A tünetei nem engedik, hogy az ember ne foglalkozzon a problémával. Ha foltos vagy homályos a látása, romlik a látásélessége (szürkületben különösen), erős fényben káprázik a szeme, esetleg kettőslátás jelentkezik, megváltoznak a színhatások és egyre gyakrabban válik szükségessé a szemüveg vagy a kontaktlencse cseréje, akkor bizony nagy az esélye, hogy szürkehályoggal van dolga.

Ugye, borzasztó, ha kifakul a világ? Aki szeretné visszakapni a látás teljes élményét, az a szürkehályog műtétet választja. Hogy mi változik a műtét következményeképp? Máris soroljuk.

A Focus Medicalban a műtét után az operált szemre védelem kerül, hogy még csak véletlenül se érje semmilyen sérülés. Aznap mindenképpen javasolt a pihenés. Másnap az ellenőrző vizsgálaton a kötést eltávolítják, s ha mindent rendben talál az orvos, indulhat is haza. Meglepőnek tűnhet, de már a hazafele tartó úton érzékelni fogja a változást. Nemcsak a színek térnek vissza az életébe, hanem az éles látás is. Ez azért van, mert a modern műlencsékkel a fénytörési hibákat is képesek korrigálni – tehát a szürkehályog műtét után – bizonyos műlencsék esetében – a távollátáshoz nem lesz szüksége sem szemüvegre, sem kontaktlencsére. A tapasztalatok szerint a távollátóknak a közeli látásélessége is javulhat, így az olvasószemüveg dioptriája is csökken. A legjobb hír pedig az, hogy már vannak olyan műlencsék, amikkel közelre és távolra is élesen lehet látni.

shutterstock_718282060.jpg

Mikorra lesz teljes a gyógyulás?

Már a műtétet követő első napon tapasztalni fogja látásának javulását, élesebbek lesznek a körvonalak és színgazdagabban fog látni. Egy hét múlva kell visszamennie kontrollra, ekkor már újra magabiztosan fog közlekedni, és ismerősei arcvonásait távolról is fel fogja ismerni. A következő ellenőrzésre egy hónap elteltével kerül sor, akkora várható a teljes gyógyulás. Egy műtéttel és egy hónap gyógyulással tehát visszakapja éles látását, a színeket, megszűnnek a szürkehályog rémes tünetei, és egy régi-új világ nyílik ki Ön előtt.

forrás:

https://www.focusmed.hu

www.szurkehalyog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cataracta.blog.hu/api/trackback/id/tr4214323757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása