Szürkehályog

Szürkehályog

Kezdhetsz spórolni! A szürkehályog úgyis utolér!

2018. február 23. - bloggerroli
A szürkehályog idős korban a leggyakoribb szembetegség. Egyértelmű összefüggés van az életkor és a szürkehályog kialakulásának a valószínűsége között, ezért nehéz lesz elkerülni. Egészséges életmóddal elodázható a baj, de csodák nincsenek! Mibe fog ez kerülni, ha arra kerül a sor?

 shutterstock_269313245.jpg

Ha elmúltál 50, már most kezdhetsz spórolni a szürkehályog műtétedre, azt ugyanis műtéti úton kezelik már időtlen idők óta. A szürkehályog, idegen szóval a cataracta nem más, mint a szemlencse elhomályosodása, ami előrehaladott állapotban lehetetlenné teszi a látást. Kezelése egyszerű ma már egy rutinbeavatkozás: a beteg szemlencsét gyakorlatilag kiemelik a tokjából, és helyére egy műlencsét illesztenek, ami nem olyan "spéci", mint az eredeti "bio szemlencse" de nagyon élesen lehet vele látni közelre, távolra egyaránt. Maga a műtét csak percekig tart, altatás sem kell hozzá, viszont számos vizsgálat előzi meg.
fotosearch_k11348652.jpg
Hogy mibe kerül?
Igen, a legfontosabb kérdés a biztonság és a szakmai színvonal után az ár. Tény, hogy a valóban indokolttá válik a beavatkozás, akkor a TB is állja az állami kórházban végzett műtét költségeit. Ha bízol az állami egészségügyben, akkor tehát akár ingyen is megúszhatod, viszont így nem nagyon fogsz tudni beleszólni, hogy milyen lencsét ültessenek be a régi helyett, vagyis milyen minőségben láss életed hátralevő részében. A várólisták is hosszabbak, és a műtétet végző orvos személyét sem nagyon befolyásolhatod. Persze ha a magánrendelést választod, akkor nagyobb lesz a beleszólásod a dolgok menetébe, de ez már nem ingyenes, akárhogyan is nézzük.
Ellenben azonnal rendelkezésedre áll az űrtechnológia, nincs várólista, és a legmodernebb multifokális szemlencsét kapod, amivel messzire és közelre is jól látsz, sőt még beépített UV-szűrő is jár a szemlencsédhez. 
Mindez szemenként 200 és 600 ezer közötti összegből jön ki a lencse minőségétől függően, ezt majd Neked kell kiválasztanod a szakorvossal együtt. Nem kevés. Viszont jól fogsz látni. 
El lehet kezdeni a gyűjtést a szürkehályog műtétre!

 


Forrás: www.focusmed.hu

www.szurkehalyog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cataracta.blog.hu/api/trackback/id/tr3513594231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása